looks007

SP—全寫係Sex Partner,最容易理解的關係,大家嘅生活唔會有乜野交集,亦唔會有感情上嘅糾纏。

SL—全寫係Secret Lover,SL係性愛兼備嘅一種關係,以秘密情人嘅方法相處。其實好似拍拖咁,只不過大家個重點放喺性多過愛上,同埋呢段關係必然是秘密進行。

FWB—全寫係Friends With Benefits,即是由朋友開始,大家持續有性關係,但同時維持朋友之間的情誼。

ONS—全寫係One Night Stand,簡單解釋就係一認識當晚就發生性關係,咁當然唔排除之後會演變成任何關係喇。

 

基本上就係呢幾款,而基本上我經歷晒以上嘅野,所以我想透過之後嘅文章去解構下性伴呢件事,或者同大家分享下我嘅經歷。

 

我從來唔否認自己性慾強,所以我喺初嘗禁果後都開始咗我嘅覓食生涯(用覓食好似唔係咁好,但真係抱住覓食嘅心態,哈哈)。

 

社會上對於性仍然係好保守嘅態度,所以基本上搵性伴嘅過程或者發展關係後都係保密嘅狀態。同埋社會上有個好奇怪嘅想法,就係一對男女發生關係或者女仔搵性伴一定係女仔蝕底、女仔西隧、女仔公廁等等等等,我對於呢個講法只有一句回應:「屌你老味!」

 

其實社會發展到依家,我覺得我地對於自己嘅身體都可以有自主權,選擇做同唔做,或者點做。而我就曾經行過一條他人看來唔光彩、唔愛錫自己嘅路,但我可以好肯定咁講好彩我曾經咁瘋狂過,係我一生人難忘嘅回憶。

 

 

回應此文章: